54122 - Πριν χρεωθείτε, δείτε εδώ πως να διαγραφείτε δωρεάν!

Κατά καιρούς λαμβάνουμε πολλά e-mail. Άλλοτε κάποιος που θέλει να διαμαρτυρηθεί για κάποια ανάρτηση, άλλοτε κάποιος που θέλει να μας πει μια καλή κουβέντα για την δουλειά μας. Αυτή τη φορά ήρθε ένα από έναν αναγνώστη, ο οποίος ήταν σε έξαλλη κατάσταση γιατί του ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό του, από το πενταψήφιο 54122.

Είχαμε τους ενδοιασμούς μας για το αν θα έπρεπε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα, αλλά σκεφτήκαμε πως στην ίδια θέση θα πρέπει να έχουν βρεθεί κι άλλοι, ή ίσως πρόκειται να έλθουν, οπότε, ας σας ενημερώσουμε, για να ξέρετε πως να αντιδράσετε εάν βρεθείτε ποτέ σε αυτήν τη θέση.

Μας είπε λοιπόν ο αναγνώστης πως του ήρθε μήνυμα στο εταιρικό του κινητό από το 54122 με ένα γυναικείο όνομα και τον ρωτούσε αν είναι άντρας ή γυναίκα. Αμέσως μετά του ήρθε και ένα ακόμα μήνυμα που τον ενημέρωνε για όρους χρήσης και χρέωση. Αρχικά ο φίλος μας ξαφνιάστηκε. Μετά, άρχισε να σκέφτεται ότι έχει ακούσει κατά καιρούς για τα πενταψήφια και τις χρεώσεις και τις απάτες, και είπε να επικοινωνήσει μαζί μας για να ρωτήσει τον γνώμη μας για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει

Εμείς του είπαμε να μας δώσει λίγο χρόνο για να το ψάξουμε και θα του απαντούσαμε. Ψάχνοντας στο ίντερνετ είδαμε πως το 54122 είναι η υπηρεσία chat της ιστοσελίδα www.ellinespadou.com, την οποία την διαχειρίζεται η εταιρεία Teligron Ltd. Στην σελίδα www.ellinespadou.com, είδαμε πως έχουν το τηλέφωνο επικοινωνίας 2112340278.

Αποφασίσαμε να τους πάρουμε τηλέφωνο, για να ζητήσουμε πληροφορίες. Πήραμε, και μας είπαν πως μερικές φορές τυχαίνει είτε κάποιος να καταχωρίσει λάθος τον αριθμό του και να πάνε τα μηνύματα σε τρίτον, είτε να καταχωρίσει κάποιος τον αριθμό κάποιου γνωστού του, σαν φάρσα. Πάντως, για να διασφαλίσουν πως οι χρήστες τους είναι ενήμεροι, αποστέλλουν και μηνύματα ενημερωτικά με τους όρους χρήσεις και τις χρεώσεις, αλλά και τους τρόπους διαγραφής για όποιον θέλει να διαγραφεί. Οι τρόποι διαγραφής είναι ή με τηλεφώνημα στο 2112340278, ή με email στο [email protected].

Δεν μας έδωσαν την εντύπωση πως πρόκειται για απάτη. Όποιος δεν θέλει τις υπηρεσίες τους, απλά μπορεί να διαγραφεί. Κι αν δεν έχει στείλει κάποιο sms, δεν χρεώνεται τίποτα. Απλά. Αυτό που χρειάζεται όταν λαμβάνετε μήνυμα από μία τέτοια υπηρεσία, θέλει ψυχραιμία και διαγραφή.

Tags: